Heb je altijd al meer willen weten over wijn? Word je enthousiast van het proeven en ruiken van wijnen en wil je graag iets leren over de verschillende druivenrassen en wijnlanden? Of werk je in de horeca en wil je meer weten over de achtergrond van wijn? Bij Vliegendt Hert kun je je hart ophalen! We bieden verschillende wijncursussen aan waarna je eindelijk die wijnkaart in een restaurant goed kunt lezen en waarbij je de juiste wijn-spijscombinaties leert maken. Na onze wijncursussen ben je in staat om wijn goed te presenteren en je gasten enthousiast te maken over de wijn die je schenkt.

Cursus Wijnoorkonde – 6 avonden 2022

Wijn is een boeiend product: hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt! Drink je met plezier een goed glas wijn en wil je graag meer over wijn weten? Tijdens de cursus Wijnoorkonde leer je hoe je een wijn uitkiest van de wijnkaart of uit het schap. Je leert druivenrassen herkennen en leert welke wijn je kunt bewaren en hoe dat moet. In zes avonden maak je kennis met alle facetten van wijn. Je leert herkennen wat je lekker vindt, komt meer te weten over wat de betekenis is van het etiket op de fles en leert wijn combineren met bijpassende gerechten. Ook de wijnwetgeving, wijnbouw en bereiding komen aan bod. Kortom: een cursus voor de beginnende professional of echte wijnliefhebber.

Datum

Dinsdag 8 en 22 febr. 2022, dinsdag 8 en 22 maart 2022, dinsdag 5 en 19 april 2022.

Locatie

Vliegendt Hert, Dam 61 in Middelburg

Tijd

19.30-22.00 uur

Kosten

€ 295,- incl. lesmateriaal, studiemap, zes wijnglazen .

 

Cursus Wijnbrevet – 12 avonden 2022/2023

Voor de professional bieden we een cursus Wijnbrevet aan voor medewerkers in de gastronomie, horeca, wijnhandel of groothandel. Maar ook andere wijnliefhebbers zijn van harte welkom! Na twaalf avonden behaal je het diploma SDEN 3 niveau van Stichting Wijnexamens Nederland: het toegangsdiploma tot de Vinologenopleiding. Tijdens de cursus Wijnbrevet benoem je de geuren en smaken in de wijn en herken je de druivenrassen. Je proeft iedere les minimaal zes wijnen en maakt proefnotities. Je maakt een wijnreis langs diverse belangrijke landen waar wijn wordt geproduceerd.

Datum

Dinsdag  20 september 2022, dinsdag 4 en 18 oktober 2022 , dinsdag 1 en 15 en 29 november 2022, dinsdag 31 januari , dinsdag 14 en 28 februari 2023, 14 en 28 maart 2023, dinsdag 11 april 2023

 

Locatie

Vliegendt Hert, Dam 61 Middelburg

Tijd

19.30-22.00 uur

Kosten

€ 495,- incl. studiepakket en wijnglazen

 

Cursus Wijnvignet – 3 avonden 2022

Een kennismaking met wijn voor iedereen die iets meer over wijn wil weten. Tijdens de cursus Wijnvignet behandelen we weinig theorie en vooral praktijk. Je leert wijn ruiken en proeven. Een klein aantal veel voorkomende druivenrassen passeert de revue. Na deze cursus kun je basissmaken benoemen en onderscheiden en een fles wijn of champagne goed openmaken en decanteren.

Datum

Woensdag 13 , 20 en 27 april 2021.

 

Locatie

Vliegendt Hert, Dam 61 in Middelburg

Tijd

19.30 uur tot 22.00 uur

Kosten

€ 120,-

(Incl 3 proefglazen gratis)

 

De wijncursussen worden gegeven volgens de richtlijnen van de Wijnacademie. Cursusleider Wim van Mersbergen is registervinoloog en leert je graag alles over wijn. Wil je meer informatie? Neem contact met ons op via opleidingen@vliegendthert.nl

 

CURSUSPROGRAMMA ONDER VOORBEHOUD VAN DOOR DE OVERHEID VASTGESTELDE CORONAMAATREGELEN. INDIEN DE CURSUS WORDT STILGELEGD WORDT DEZE , ZODRA DE OMSTANDIGHEDEN HET TOELATEN WEER HERVAT IN OVERLEG. RESTITUTIE IS NIET MOGELIJK.

 

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe cursussen? meld u dan aan voor onze wijnbrief via opleidingen@vliegendthert.nl

 

 

RESERVEREN? BEL 0118 - 236 046

Een wijncursus of proeverij beleven? Wij stemmen af wat bij jou past!

Reserveer
direct online